skoda octavia falujące obroty i błędy komputera

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcel1410
    Classic
    • 2018
    • 2
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

ahmed799, wszystkiego na co najlepsze!
    Witam w niedzielę ze wschodu! Słonko mocno przygrzewa.
  • marcel1410
    Classic
    • 2014
    • 2

Witam serdecznie nie dawno zakupiłem skode octavia 2 z 2004r 1.6mpi i mam nietypowy problem. octavia po odpaleniu utrzymuje obroty rzędu 640 obr/min moim zdaniem zbyt małe czuć lekkie szarpanie. Mój znajomy podłączył ją pod komputer i pokazał błąd czujnika temperatury wymieniłem go na nowy (oryginalny) ale problem nie ustał, dodatkowo pokazał coś nie tak z egr, czy ktoś z forumowiczów miał podobne problemy z octavią i czy czyścił w tym samochodzie egr. poniżej podaj nr błędu i opis które teraz się ukazują.

1błąd: - 17698 czujnik temperatury płynu chłodzącego silnika, wylot z chłodnicy zbyt niski sygnał, stały
    2błąd: - 17811 układ EGR, różnica regulacji, nieciągły

Komentarz

• rodaczek
      RS
      • 2011
      • 1602
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

marcel1410, poczytaj tu : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...1.6+mpi+obroty
      Może coś ten temat Tobie podpowie.

Moja Octavia:
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-1-6-mpi-combi
      Rafał

Komentarz

• marcel1410
        Classic
        • 2014
        • 2

rodaczek dzięki za zainteresowanie tematem. Dodam tylko że po skasowaniu tych błędów i po przejechaniu kilku km pojawiają się ponownie. z tego co się orientuje to tak nie powinno być może inni forumowicze mieli taki problem i opiszą co z tym zrobili.

1błąd: - 17698 czujnik temperatury płynu chłodzącego silnika, wylot z chłodnicy zbyt niski sygnał, stały
        2błąd: - 17811 układ EGR, różnica regulacji, nieciągły

Komentarz

Pracuję...